top of page

Fascie Therapie

Fascie  is overal in ons lichaam te vinden. De lichaamsfascie lijkt het meest op een spinnenwebachtige structuur. Fascie is een compact gewoven structuur welk elke spier, bot, zenuw, ader en zelfs onze organen doordringt en omvat. Het draagt zorg voor de delicate balans tussen stabiliteit en beweging.

De fascie verbindt onderlinge bewegingsketens. Ze speelt een cruciale rol in de wijze hoe spieren samenwerken, kracht ontwikkelen en de kracht verdelen.  Er zijn verschillende lijnen van samenwerkende ketens bekend. De onderlinge balans van deze ketens, is belangrijk voor het goed functioneren van het lichaam. Een disbalans kan het ontstaan van klachten tot gevolg hebben. Oorzaken van een dergelijk disbalans kunnen bijvoorbeeld traumata (ongeval, door de rug gaan), ontstekingsreacties of chirurgische ingrepen zijn. Langdurige en vaak terugkerende klachten, vinden vaak hun oorsprong in een disbalans binnen het fasciale systeem.

Middels richte behandeling van de myofasciale ketens kunnen we het lichaam weer in balans brengen. Hiervoor worden technieken gebruikt waarbij de fascie wordt gerekt en gemobiliseerd. Tevens worden vaak oefeningen meegegeven die het verdere proces ondersteunen.

Diensten:
Fasciale release techniek
bottom of page