top of page

Voetdrukanalyse

Diensten:

Pijn, branden van de voeten of dove en tintelende tenen tijdens fietsen? Dan is de Voetdrukanalyse het juiste voor jou.

 

digitale voetdrukanalyse fietser

Voetklachten komen veel bij wielrenners voor. Op de eerste plaats moet je beginnen bij de basis: het kiezen voor een schoen de bij je voet past. Dit kan al veel klachten voorkomen.

Maar uiteraard kan er sprake zijn van voetspecifieke problemen. Deze kunnen tot klachten leiden van de voet zelf, maar ook in sommige gevallen leiden tot klachten elders in het lichaam. Zo kan het het proneren (naar binnenknikken) van de voet , leiden tot meer druk op de basis van de dikke teen, maar ook tot het meer naar binnen bewegen van de knie. 
De voetdrukanalyse wordt uitgevoerd op je eigen fiets en je  eigen schoenen. Er worden druksensoren geplaatst in je schoen, die tijdens fietsen door de computer worden uitgelezen. Door het nauwkeurig analyseren van de druk en de positie van deze, kunnen wevaststellen hoe de voet omgaat met de belasting tijdens fietsen. Samen met het fysiotherapeutisch onderzoek kunnen de juiste keuzes worden gemaakt om tot een goede oplossing te komen. Oplossingen kunnen bestaan uit custom zooltjes, aanpassing van de schoenplaatinstellingen, spacers of wigjes die in of onder de schoen worden geplaatst of fysiotherapeutische behandeling. 

 

Een Voetdrukanalyse bestaat altijd uit de onderdelen:

  • screening

  • beweeganalyse

  • fysiotherapeutisch onderzoek

  • digitale voetdrukanalyse

bottom of page