top of page

Shoe Cleat Adjustment

Diensten:

Een juiste instelling van een schoenplaatje is er belangrijk. De plaatsing van het plaatje bepaald waar je voet belast wordt tijdens kracht zetten en speelt dus een rol in het efficient overbrengen van je spierkracht. Een niet correct geplaatst plaatje kan tevens tot klachten leiden. We moeten hierbij niet alleen denken aan voetklachten, maar ook het ontstaan van klachten hogerop in de bewegingsketen, zoals bijvoorbeeld knieklachten.

De juiste instelling van de schoenplaatjes is per persoon, en kan zelfs per schoen, verschillend zijn. De lengtepositie van het schoenplaatje heeft bijvoorbeeld invloed op de krachtoverbrenging. Een meer voorwaartse positie van de schoenplaat zorgt voor een langere lastarm, waardoor meer kracht kan worden ontwikkeld maar leidt er tevens  ook toe dat de kuitmusculatuur, de achillespees en de voorvoet, zwaarder worden belast. Daarnaast wordt er ook meer gevraagd van de actieve en passieve stabiliteit van enkel en voet.  

Middels een Shoe Cleat Adjustment wordt de juiste positie van de schoenplaatjes bepaald en voor u ingesteld. 
U kunt met alle typen schoenen en pedaalsystemen mij ons terecht.

Schoenplaatjes instellen

Heb je nieuwe schoenen, een nieuw pedaalsysteem, of ervaar je klachten waarbij mogelijk je schoenplaatje een rol speelt?  Dan is een Shoe cleat Adjustment het juiste voor jou.

bottom of page