top of page

Zadeldrukanalyse

Diensten:

Ervaar je ongemakken tijdens het zitten op je zadel of wil je weten welk zadel voor jou het meest geschikt is? Dan is onze zadeldrukanalyse het juiste voor jou.

Pijn rond de zitbotten, huidirritaties, gevoelloosheid of irritaties van de genitaliën? Zitvlakklachten kunnen soms erg vervelend zijn.
Het kiezen van het juiste zadel valt vaak niet mee. Er zijn vele verschillende typen en merken zadels. Of een zadel voor jou geschikt is, hang af van de vorm van het zadel, je bekken, maar ook van jou persoonlijke wijze van zitten en bewegen op het zadel.

Ook de fietspositie en soort sportbeoefening zijn van belang. Rijden op een racefiets laat een heel andere drukverdeling op het zadel zien, als rijden op een tijdritfiets.

Analyse van zadeldruk fietser

Met een  zadeldrukanalyse kan de drukverdeling op het zadel worden gemeten. Terwijl u fietst in verschillende houdingen op uw eigen fiets en zadel, wordt in real-time met de computer, de drukverdeling in kaart gebracht. Op deze wijze krijgen wij een zeer duidelijk beeld van waar de druk zich bevindt, en hoog deze is. Door te testen met verschillende zadels kunnen we vaststellen welk zadel de beste resultaten laat zien. 

We hebben diverse zadels en concepten in huis om te testen.

Een Zadeldrukanalyse bestaat altijd uit de onderdelen:

  • screening

  • beweeganalyse

  • fysiotherapeutisch onderzoek

  • digitale drukanalyse

digitale zadeldrukanalyse fietser
bottom of page