Fysiotherapie

Fysiotherapie

Fysiotherapeutische zorg wegens klachten t.a.v. fietsen is duidelijk verschillend van normale fysiotherapeutische zorg. De klachten ontstaan vaak alleen in combinatie van fietsen. In veel gevallen zijn er in het algemeen dagelijkse leven helemaal geen klachten. Het specifieke karakter van de fietsbeweging maakt dat het onderzoek en behandeling anders moeten worden aangepakt.

Dry Needling

Met dry needle technieken kunnen we snel en effectief overtollige spanning in een spier behandelen. Met behulp van een acupunctuurnaald wordt het triggerpiont van de spier geprikkeld waardoor deze weer kan ontspannen. Zo wordt de spier weer meer flexibel, is er meer mobiliteit mogelijk en verdwijnt de uitstralende pijn.

Fasciaal therapie

Fascie is overal in ons lichaam aanwezig. Het geeft ons steun en zorgt voor een effectieve en gelijkmatige krachtoverbrenging. Een onbalans in de fascie structuren en bewegingsketens kan tot klachten leiden. Door deze weer in balans te brengen kan het lichaam weer optimaal presteren.

Core & Krachttraining

Core & krachttraining is uit de moderne sport niet meer weg te denken. Ook bij wielrennen en triatlon heeft core en & krachttraining een duidelijke meerwaarde. Naast het ontwikkelen van meer kracht en uithouding, werkt het ook preventief tegen blessures.

Echografie

Met een echografisch onderzoek kunnen we een kijkje nemen in het lichaam. We kunnen met dit onderzoek vaststellen welke structuur betroffen is en welke vervolgstappen en therapie we moeten inzetten.

Bikemedical, body & bike solutions

past. Vonckenstraat 83

6166CW Geleen (NL)

Tel: +31(0)46-4233895

Mobiel:+31 (0)6-51185420

web: www.bikemedical.com

Email: info@bikemedical.com

Volg ons op:

  • Facebook - Grey Circle
  • Twitter - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle

Design: Bikemedical, body & bike solutions 2017