top of page

About Jacques

Jacques Peeters, eigenaar van Bikemedical, body & bike solutions, komt als actief wielrenner uit de wedstrijdsport. Als coureur was hij geen onverdienstelijk atleet. In zijn carrière behaalde hij menig succes. Zo behaalde hij ondermeer een 5e plek en een 8e plek op de wereldkampioenschappen wielrennen, was hij 1x Nederlands kampioen tijdrijden, 2x Nederlands Kampioen op de weg, 1x 2e, en heeft hij  zowel nationaal als internationaal meer dan 100 overwinningen op zijn naam kunnen schrijven.
 

Na zijn actieve wedstrijd carrière rondde Jacques zijn opleiding fysiotherapie af en later de universitaire master studie "Evidence Based Practice" aan de Universiteit van Amsterdam (UvA). Jacques was ondermeer werkzaam voor Bikefitting.com, waar hij werkte aan de ontwikkeling van meetapparatuur voor het uitvoeren van fietspositie analyses en nieuwe analyse- en behandelconcepten.

Naast talrijke cursussen en opleidingen binnen de fysiotherapie, heeft Jacques tevens opleidingen gevolgd bij Team Sky, Britisch Cycling, Gebiomized.
 

Jacques is sinds 2009 lid van de medische staf van het Regionaal Training Centrum Wielrennen Limburg (RTC Limburg) en het Continental Cycling team Destil-Jo Piels. Ook de Nationale Triathlon Bond is een van de opdrachtgevers van Bikemedical, body & bike solutions. Tevens is Bikemedical verbonden aan diverse Limburgse verenigingen Daarnaast begeleid Jacques diverse succesvolle individuele atleten.  

Uiteraard is Jacques BIG geregistreerd fysiotherapeut (BIG nr: 79049726104) en voldoet aan alle eisen van het Centraal Kwaliteitsregister. (CKR nr: 82935)

Jacques_Peeters_Arts_Auto_20220221_005_SMAL.JPG
bottom of page