top of page
fietspositie analyse | Bike Fit

Fietspositie analyses

Pro Analyse

Ervaar je fysieke klachten tijden fietsen of wil je  jou fietspositie tot in het kleinste detail analyseren?  Dan is de Bikemedical Pro de juiste analyse voor jou. Deze analyse maakt een synthese tussen een dynamische fietspositie analyse en fysiotherapeutisch onderzoek. Zo kunnen we een totaal beeld van je lichaam en fietspositie verkrijgen, en bijstellingen testen op hun werking.  Bij eventuele klachten kan de herkomst worden achterhaald en een behandelbeleid worden bepaald.

Digitale analyse Bike Fit
Regular Analyse

Wil je dat er alleen naar je fietspositie wordt gekeken en/of ervaar je geen fysieke klachten? Dan is dit de juiste analyse voor jou. Net als bij de Pro Analyse worden de schoenplaten ingesteld en de fietspositie geanalyseerd en bijgesteld middels een dynamische fietspositie analyse. Uiteraard voeren we een korte screening uit om enige risico's uit te sluiten. Deze analyse is tevens geschikt als je gegevens van een eerdere pro analyse bekend zijn en je een volgende fiets wil laten instellen.

Bike Fit Triathleet
Zadeldrukanalyse

Ervaar je ongemakken tijdens het zitten op je zadel of wil je weten welk zadel voor jou het meest geschikt is? Dan is onze zadeldrukanalyse het juiste voor jou. Met behulp van druksensoren kunnen we het contact met het zadel tot in het kleinste detail in kaart brengen. Zo kunnen we zien waar de druk zich bevindt en hoe hoog deze is. Op basis hiervan kunnen alternatieve zadel en bijstellingen worden getest op hun werking. 

Zadeldrukanalyse fietser
Voetdrukanalyse

Ervaar je tintelingen, doofheid of een brandend gevoel van de voeten? Dan is de Bikemedical Voetdrukanalyse het juiste voor jou. Met behulp van druksensoren kunnen we druk van de voet in de schoen tijdens fietsen tot in het kleinste detail in kaart brengen. Zo kunnen we vaststellen hoe de voet belast worden en waar de druk zich concentreert. Op basis hiervan kunnen bijstellingen worden gedaan of custom zooltjes worden gemaakt.

Voetdrukanalyse wielrenner
Geometrie Berekenen

Wil je nieuwe fiets kopen maar weet je niet zeker of deze past. Geen nood dat kunnen we voor je berekenen. Fietsen zijn er in alle soorten en maten. Elk merk en type heeft zijn eigen specifieke geometrie. Niet elke fiets past bij jou lichaam en wijze van fietsen. Met een speciaal CAD programma kunnen we de gehele fiets natekenen en beoordelen of je met dit frame jou ideale maten gaat behalen. Zo kan je er zeker van zijn dat je steeds de juiste fiets koopt.

Frame geometrie bepalen
bottom of page