top of page

Core & Krachttraining 

Diensten:

Een trainingsprogramma voor een wielrenner betreft meer dan alleen training op de fiets. Core- en krachttraining neemt in het moderne trainen een steeds prominentere rol in.

Wetenschappelijk is aangetoond dat het trainen van je maximaalkracht en kracht-uithoudingsvermogen, net als bij vele andere sporten, veel voordelen heeft.

Met deze training kan je, jou prestaties verbeteren. Daarnaast werkt het preventief tegen klachten en verbetert het je herstelvermogen. Om een complete atleet te zijn moet je niet alleen de beenspieren maar ook je core stability trainen. Ook deze spieren leveren een bijdragen in de krachtproductie en de stabilisatie van het lichaam. Minder kracht, uithoudingsvermogen en/of coördinatie van deze, leidt tot een hoger energieverbruik en dus tot een snellere algehele vermoeidheid. Tevens verhoogd het de kans op een blessure. Uiteraard mogen we het onderhouden van de  mobiliteit en flexibiliteit ook niet vergeten. Ook dit kan veel blessureleed voorkomen en kan je fietspositie ten goede komen.


Wij kunnen je begeleiden met core- & krachttraining. Zo ben je in staat die splijtende demarages te plaatsen, zwaardere versnellingen te draaien en bent je optimaal beschermt tegen blessures.

Wintertraining

In de wintermaanden bieden we daarom een  4 maanden durend trainingsprogramma aan. Hierbij doorlopen we alle stappen die noodzakelijk zijn, om van jou een sterkere atleet te maken. Het programma kent een opbouw in type training en belasting. Flexibiliteit, mobiliteit, kracht-uithoudingsvermogen, core stability en maximaal kracht,  worden uitvoerig getraind. Op deze wijze kom je niet alleen sterker uit de winter, maar ontwikkel je ook een robuustheid tegen blessures.

Waar, wanneer?  

Dag: vanaf woensdag 8-11-2023, elke woensdagavonden 19:00-20:00 en 20:00 en 21:00 en donderdagmorgen 10:00-11:00 

Waar: Geleen (locatie Groepslescentrum Workout

Eenmalige kosten: 175,- euro

Klik op deze button om je in te schrijven.

bottom of page