Core & Krachttraining 

Diensten:

Een trainingsprogramma voor een wielrenner betreft meer dan alleen training op de fiets. Core- en krachttraining neem een steeds prominentere rol in het moderne wielrennen in.

Wetenschappelijk is aangetoond dat het trainen van je maximaal kracht en kracht-uithoudingsvermogen, net als bij vele andere sporten, veel voordelen heeft.

Met deze training kan je, jou kracht en uithoudingsvermogen verbeteren. Daarnaast werkt het preventief tegen klachten en verbetert het je herstelvermogen. Om een complete atleet te zijn moet je niet alleen de beenspieren maar ook je core stability trainen. Ook deze spieren leveren een bijdragen in de krachtproductie en de stabilisatie van het lichaam. Minder kracht, uithoudingsvermogen en/of coördinatie van deze, leidt tot een hoger energieverbruik en dus tot een snellere algehele vermoeidheid. 

Tevens verhoogd het de kans op een blessure. Uiteraard mogen we het onderhouden van de  mobiliteit en flexibiliteit ook niet vergeten. Ook dit kan veel blessureleed voorkomen.

Wij kunnen je begeleiden met core- & krachttraining. Om zwakke punten in de bewegingsketen te ontdekken is het tevens mogelijk een Functional Movement Screening te doen. Op basis hiervan kan het trainingsprogramma specifiek op deze factoren worden gericht. Zo ben je in staat die splijtende demarages te plaatsen, zwaardere versnellingen te draaien en bent u optimaal beschermt tegen blessures.

Wintertraining

In de wintermaanden bieden we daarom een  4 maanden durend trainingsprogramma aan. Hierbij doorlopen we alle stappen die noodzakelijk zijn, om van jou een sterkere renner te maken. Het programma kent een opbouw in type training en belasting. Flexibiliteit, mobiliteit, kracht-uithoudingsvermogen, core stability en maximaal kracht, specifiek gericht op de fietsbeweging worden uitvoerig getraind. Op deze wijze kom je niet alleen sterker uit de winter, maar ontwikkel je ook een robustheid tegen blessures.

Core en krachttraining zijn zowel individueel als in groepsverband te volgen. 

 

Waar, wanneer?  

Dag: elke donderdag en woensdag van 13-11-2018 t/m 5-3-2020

Tijdstip: wo 10:00 t/m 11:00; do tussen 18:30 t/m 21:30 (3 groepen)

Waar: Geleen (locatie groepslescentrum Workout