top of page

Zadel op maat 

Diensten:

Heb je zitvlakklachten die niet op te lossen zijn met een conventioneel zadel, of wil je een perfect aansluitend zadel hebben? Dan hebben we een oplossing voor jou.

In sommige gevallen kom je gewoon niet weg met een normaal zadel. Conventionele zadels zijn gemaakt voor de gemiddelde mens die een gemiddelde zit heeft. Uiteraard valt niet iedereen binnen dit gemiddelde. Soms is er echter ook sprake van niet corrigeerbare problematiek. Denk maar eens aan een hardnekkige bekkenscheefstand waardoor 1 zitbot sterker contact maakt met het zadel, of afwijkingen na een ongeval.

Hiervoor hebben we een perfecte oplossing.
Op basis van een zadeldrukanalyse kunnen we een 3D model maken van de drukverdeling op je zadel. Met deze gegevens kan een zadel op maat worden gemaakt. De vorm van het zadel wordt middels een freesmachine bewerkt. Het zadel wordt dus aangepast aan jou individuele positie en vorm van de contactpunten, de druk en wijze van bewegen.

In sommige gevallen is een op maat gemaakt zadel een tijdelijke oplossing. We gebruiken deze oplossing vaak na een operatie van het zitvlak of ontstekingen. Op deze wijze kan het littekenweefsel of ontstekingsgebied, worden ontlast en kan dit beter herstellen.

gebioMized-saddle_CNC-1030x687.jpg
bottom of page