Zadel op maat 

Diensten:

Heb je zitvlakklachten die niet op te lossen zijn met een conventioneel zadel, of wil je een perfect aansluitend zadel hebben? Dan hebben we een oplossing voor jou.

In sommige gevallen kom je gewoon niet weg met een normaal zadel. Conventionele zadels zijn gemaakt voor de gemiddelde mens die een gemiddelde zit heeft. Uiteraard valt niet iedereen binnen dit gemiddelde. Soms is er echter ook sprake van niet corrigeerbare problematiek. Denk maar eens aan een hardnekkige bekkenscheefstand waardoor 1 zitbot sterker contact maakt met het zadel, of afwijkingen na een ongeval.

Hiervoor hebben we een perfecte oplossing.
Op basis van een zadeldrukanalyse kunnen we een 3D model maken van de drukverdeling op je zadel. Met deze gegevens kan een zadel op maat worden gemaakt. De vorm van het zadel wordt middels een freesmachine bewerkt. Het zadel wordt dus aangepast aan jou individuele positie en vorm van de contactpunten, de druk en wijze van bewegen.

In sommige gevallen is een op maat gemaakt zadel een tijdelijke oplossing. We gebruiken deze oplossing vaak na een operatie van het zitvlak of ontstekingen. Op deze wijze kan het littekenweefsel of ontstekingsgebied, worden ontlast en kan dit beter herstellen.

Bikemedical, body & bike solutions

past. Vonckenstraat 83

6166CW Geleen (NL)

Tel: +31(0)46-4233895

Mobiel:+31 (0)6-51185420

web: www.bikemedical.com

Email: info@bikemedical.com

Volg ons op:

  • Facebook - Grey Circle
  • Twitter - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle

Design: Bikemedical, body & bike solutions 2017