top of page

Ploegenvoorstelling Cyclelive-Healthmate UCI Womens Cycling Team.


Afgelopen weekend was de Velofollies het toneel voor de ploegenvoorstelling van het splinternieuwe Cyclelive-Healthmate UCI Womens Cycling Team. Dit prof dames team zal op het hoogste niveau uitkomen. In het eerste jaar zal de doelstelling met name liggen op het deelnemen aan zoveel mogelijk wedstrijden op het hoogste niveau. Bij traditionele seizoensopening met het Omloop het Nieuwsblad, zijn ze alvast van de partij. Het team werd door Patrick van Gansen (Cyclelive Magazine) in een recordtijd uit de grond gestampt. Sterker nog, begin september 2017 waren er zelf nog geen plannen voor een team, laat staan een profteam. Door de komst van een tweede hoofdsponsor, konden snel plannen worden gemaakt en kreeg het team al snel steeds meer vorm. Op de Velofollies kon afgelopen zaterdag het resultaat van alle inspanningen worden voorgesteld.

Het betreft een internationaal gezelschap. Ondanks de Belgische licentie rijden er slechts 4 Belgische rensters voor Cyclelive-Healthmate. De resterende rensters zijn afkomstig uit: Brazilië, Oekraïne, Finland, Engeland, Slovenië, Oostenrijk. Ook zijn er 3 Nederlandse rensters opgenomen in de selectie. Kwaliteit is er genoeg in huis. Het begeleidingsteam kent ook een Nederlands tintje, met Pascal Couldt als eerste ploegleider/trainer, Nico van Witzenburg, assistent ploegleider, en ondergetekende Jacques Peeters, fysiotherapie/bike fit.

Met Bikemedical, body & bike solutions zijn we trots dat we kunnen helpen een dergelijk startend team te kunnen ondersteunen met raad en daad.

bottom of page