top of page

Referenties

Rob Ruijgh, vastgoedservice-goldenpalace, ex Vancance Soleil-DCM

Met Jacques' kennis en wetenschap van het bewegingsapparaat en zijn ervaringen op de fiets weet hij voor wielrenners op eender welk niveau, de juiste onderdelen te bundelen en in de praktijk te brengen. Dit om zo op de meest comfortabele manier, klachten vrij, de wielersport te bedrijven. 
Een goed onderbouwde visie die werkt in de praktijk, is voor mij een must. Daarom heb ik in Bike Medical de perfecte combinatie gevonden!

 

Erik-Simon Strijk, Pro triatleet Nationaal kampioen triatlon lange afstand 2013

Na jaren van sleutelen aan mijn positie, heb ik 1,5 jaar geleden contact gezocht met Jacques. Op de tijdritfiets had ik veel moeite om op een ontspannen en in de meest aerodynamische manier op de fiets te zitten. Vaak had ik dan ook vaak last van mijn rug. Met de fietsmeting en behandelingen van BikeMedical zijn deze rugklachten verdwenen. Ik heb dan ook vertrouwen in de positie op de fiets en kan ik me zonder zorgen volledig richten op mijn trainingen. 

 

Pim de beer, Renner UCI Continental Cycling Team Jo Piels

Al jaren was ik zoekende naar de juiste houding op de fiets, mijn voeten stonden scheef op de pedalen en dat fietste zeer onaangenaam. Via het Piels Cycling Team kwam ik bij Bikemedical terecht. Hij heeft mijn positie veranderd en mijn zooltjes op de juiste manier aangepast. Sindsdien zit ik veel lekkerder op de fiets en ook de uitslagen in de wedstrijden zijn verbeterd! Jacques zorgde ervoor dat ik nu met veel meer plezier op de fiets stap.

 

Bas Diederen, Top triatleet Team 4 Talent, wereldkampioen IronMan 2011 (non profs)

Jaren geleden kwam ik in contact met Jacques via het Nationaal Triathlon Centrum Triathlon. Als triathleet was ik op zoek naar snelheid en comfort in tijdritpositie. Comfort is belangrijk omdat ik na het fietsen nog moet hardlopen.
Wanneer ik van materiaalsponsor verander laat ik opnieuw alles opmeten, omdat een goede positie erg nauwkeurig werk is. Het is mooi om te zien dat Bikemedical ook steeds met het nieuwste en beste technieken en materiaal werkt.

 

dr. Rob Bogie, orthpedisch chirurg AZM

De Sportpoli van de afdeling orthopedie van het MUMC werkt nauw samen met BikeMedical. Regelmatig bezoeken fietsers, recreatief of (top)sportniveau, het spreekuur met zeer wisselende klachten. Het is dan belangrijk om aandoeningen van het gewricht uit te sluiten en bij afwijkingen gepast advies te geven. 
Bikemedical hanteert een unieke combinatie van lichamelijk onderzoek en analyse technieken, om de meest efficiënte fietspositie te bereiken en klachten te analyseren. Zo kunnen vaak meerdere klachten verholpen worden. Bij twijfel over aandoeningen aan het bewegingsapparaat, kunnen patiënten via Bikemedical ook snel verwezen worden naar de Sportpoli voor eventueel aanvullend onderzoek in het ziekenhuis.

 

Frederic Vieten,  Age grouper triathleet

Heel het jaar maak ik gebruik van BikeMedical om gezond en fit aan de start van mijn triathlon wedstrijden te kunnen staan. Ik heb een haat-liefde verhouding met Jacques' dryneedling kunsten, maar de behandelingen zijn het meer dan waard. De combinatie van zijn kennis op het gebied van bikefitting, correcte materiaalkeuze en de behoefte van een sporter zijn voor mij genoeg redenen om telkens weer terug te gaan. Veel dank voor je support Jacques!

 

Karin Sloove, Winnares Ironman Nice 2013 Age Group 30-34 Vrouwen

Vooraf was het de vraag of deelnemen aan de Ironman van Nice überhaupt haalbaar was. Sinds de  Ironman Wales in september 2012 (en eigenlijk ook al daarvóór) hadden fysieke klachten me parten gespeeld, waardoor de wintertraining grotendeels in het water was gevallen. Met behulp van Jacques Peeters van BikeMedical, kon ik net op tijd van mijn klachten afgekomen. Hierdoor was ik in staat om vanaf april de trainingen goed op te pakken. Uiteindelijk won ik de Ironman van Nice in mijn Age Group: dames 30-34, met een persoonlijk record van 11:15:29.

Henk Franssen, Recreatieve fietser

Ik had eigenlijk altijd last van het inslapen van mijn geslachtdelen tijdens fietsen. De laatste jaren werd dit echter steeds erger. Na minstens 10 verschillende zadels, dacht ik dat de klachten gewoon niet te verbeteren waren. Als laatste hoop wilde ik een zadelscan bij Bikemedical proberen. Jacques maakte voor mij een op maat gemaakt zadel. Nu kan ik eindelijk na vele jaren zonder klachten fietsen.

 

Emma Trott, prof renster

Bikemedical has been an absolute savour for me! Without the expert treatment and knowledge, I can honestly say I do not think I would ever have begun my climb back up to the position I was in before injury struck! Being treated by someone with the knowledge and experience in the sporting arena that Jacques has means I now never hesitate in going back when something feels out of place!

 

Hans Schipper, Sportarts Orbis Sport

Wielrenners zitten vaak urenlang op de racefiets. Het is dus belangrijk dat ze er comfortabel en goed op zitten. Als sportarts zie ik veel wielrenners voor een uitgebreid sportmedisch onderzoek. Het valt mij dan vaak op dat ze veel geld uitgeven aan een mooie racefiets, maar dat er weinig aandacht is geweest voor de afstelling. Veel van deze renners hebben (forse) houdings-, en bewegingsstoornissen, wat naast oefeningen een aanpassing van de fietsafstelling vereist.  
Het is voor mij dan ook prettig dat ik wielrenners naar BikeMedical kan sturen waar de afstelling van de racefiets vakkundig bepaald wordt. Door de aanwezige paramedische kennis wordt ook meegedacht over oplossingen voor de houdings-, en bewegingsafwijkingen die ik bij het onderzoek heb gevonden. Dit maakt het voor wielrenners mogelijk om langer klachtenvrij en met minder risico op blessures te fietsen en door een betere houding ook een groter vermogen te leveren.

 

Peter Vermondern, Recreatieve Fietser

Na mijn wereldreis in 2003 kreeg ik veel  last van mijn linkerknie, de pijnklachten in mijn knie werden verergerd zodra ik ging fietsen (MTB). Door deze blessure ben ik bij meerdere fysio’s/sportarts in behandelingen geweest, echter niets bleek goed te werken. Uiteindelijk kwam ik in 2010 bij Jacques (Bikemedical) terecht. Na een nieuwe fiets afstelling van mijn MTB en racefiets en een lange fysiotherapeutische begeleiding, zijn mijn knieklachten weggegaan en sinds 2012 kan ik vrijwel zonder pijn mijn hobby MTB-en uitoefenen.

Luc Hagenaars, Renner UCI Continental Cycling Team Metec

Na veelvuldige zitvlakklachten en een oncomfortabel gevoel op de fiets ben ik gaan zoeken naar een systeem wat mij kon helpen een betere fietspositie aan te nemen. Ik vond het moeilijk dit ‘op gevoel’ te doen en een echte wedstrijdrijder zal onbewust ook gaan zoeken naar een overdreven aerodynamische positie. BikeMedical heeft mij geholpen betere lichaamshoeken te maken op de fiets, terwijl rekening werd gehouden met mijn lichamelijke eigenaardigheden. Dit had als gevolg dat zitvlakklachten nagenoeg verdwenen zijn en ik door comfortabeler te zitten beter mijn kracht kwijt kan!

 

Matthijs Krooi, Recreatieve renner

Uit persoonlijke ervaring kan ik Bikemedical van harte aanbevelen. Jacques Peeters is een fysiotherapeut die gespecialiseerd is op het perfect afstellen van de fiets. Dankzij Bikemedical lijd ik niet langer onder een terugkerende knieblessure en zit ik comfortabeler op de fiets waardoor ik ook nog eens minder last had van mijn rug en nek.

bottom of page